Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЧЕТИРИ ЛИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ МЕЂУНАРОДНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

25.03.2019. 15:12

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЧЕТИРИ ЛИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ МЕЂУНАРОДНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА
  1. РАДОЈИЦЕ БАЋОВИЋА, рођеног 1978. године у Никшићу, држављанина Црне Горе,
  2. МАРКА КРТОЛИЦЕ, рођеног 1978. године у Никшићу, држављанина Црне Горе,
  3. НИКОЛЕ ВЕМИЋА, рођеног 1983. године у Никшићу, држављанина Црне Горе и
  4. МИЛОРАДА КОПРИВИЦЕ, рођеног 1977. године у Никшићу, држављанина Црне Горе.

Наведени оптужени се налазе у притвору од 07.12.2018. године по рјешењу Суда БиХ. 

Оптужени се терете да су, као припадници групе за организовани криминал, са јасно дефинисаним улогама и задацима, ради остваривања имовинске користи, вршили  превоз,  продају, држање, посредовање и међународни промет опојне дроге „канабис“.

Према наводима оптужнице, оптужени Радојица Баћовић је крајем мјесеца новембра 2018. године договорио, за унапријед уговорену новчану накнаду, са њему познатим лицем из Никшића, а по претходно међусобном договору са осталим оптуженима, пребацивање опојне дроге из Р Црне Горе у БиХ.

У оптужници се наводи да су оптужени, у граничном појасу општине Билећа, на локалном путу Црквице Р Црна Гора – Корита БиХ, крећући се из правца Црне Горе у Босну и Херцеговину, заустављени у својој намјери и спријечени од стране службених лица Граничне полиције БиХ, а након извршеног претреса аутомобила које су користили пронађено је и одузето укупно 210,85 кг опојне дроге „канабис“.

Оптужени се терете за кривично дјело организирани криминал из члана 250. става 2.,  у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba