Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETIRI OSOBE ZBOG NEOVLAŠTENOG MEĐUNARODNOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA

25.03.2019. 15:12

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETIRI OSOBE ZBOG NEOVLAŠTENOG MEĐUNARODNOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA
  1. RADOJICE BAĆOVIĆA, rođenog 1978. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore,
  2. MARKA KRTOLICE, rođenog 1978. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore,
  3. NIKOLE VEMIĆA, rođenog 1983. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore i
  4. MILORADA KOPRIVICE, rođenog 1977. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore.

Navedeni optuženi se nalaze u pritvoru od 07.12.2018. godine po rješenju Suda BiH. 

Optuženi se terete da su, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, sa jasno definisanim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja imovinske koristi, vršili  prevoz,  prodaju, držanje, posredovanje i međunarodni promet opojne droge „cannabis“.

Prema navodima optužnice, optuženi Radojica Baćović je krajem mjeseca novembra 2018. godine dogovorio, za unaprijed ugovorenu novčanu naknadu, sa njemu poznatom osobom iz Nikšića, a po prethodno međusobnom dogovoru sa ostalim optuženima, prebacivanje opojne droge iz R Crne Gore u BiH.

U optužnici se navodi da su optuženi, u graničnom pojasu općine Bileća, na lokalnom putu Crkvice R Crna Gora – Korita BiH, krećući se iz pravca Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, zaustavljeni u svojoj namjeri i spriječeni od strane službenih osoba Granične policije BiH, a nakon izvršenog pretresa automobila koje su koristili pronađeno je i oduzeto ukupno 210,85 kg opojne droge „cannabis“.

Optuženi se terete za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stava 2.,  u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stava 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba