Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

22.03.2019. 15:54

Предложена је казна затвора од 1 године, новчана казна од 1.000 КМ, као и проширено одузимање незаконите имовинске користи у износу од око 2.000 КМ и предмета кориштених у извршењу кривичног дјела.

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Шћепан Дабовић, рођен 1955. године у Никшићу, држављанин Црне Горе, у присуству адвоката, споразумно је признао кривицу за кривично дјело кријумчарењe лица из члана 189. КЗ-а БиХ.

Оптужени је признао да је 11.03.2017. године, ради остваривања незаконите имовинске користи, моторним возилом превозио 8 лица са подручја Косова, која нису имала важеће и потребне документе за улазак у БиХ, а која су раније илегално ушла са подручја Црне Горе на територију Босне и Херцеговине, у чему је откривен и спријечен од стране полицијских службеника на подручју Требиња.

У складу са споразумом, за оптуженог је предложена казна затвора у трајању од 1 године, новчана казна у износу од 1.000 КМ, као и проширено одузимање незаконите имовинске користи, у различитим валутама, укупног износа од око 2.000 КМ.

Предложена казна је у складу са улогом и одговорношћу оптуженог и тежини почињеног кривичног дјела.

Потписивањем споразумног признања, оптужени се одрекао права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba