Вијести

РАДНА ГРУПА САВЈЕТА ЕУ ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО БиХ

21.03.2019. 17:27

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, састала се данас са Радном групом Савјета ЕУ за Западни Балкан, која борави у посјети Босни и Херцеговини.

РАДНА ГРУПА САВЈЕТА ЕУ ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО БиХ

Састанак је одржан у новој згради Тужилаштва БиХ која је изграђена уз помоћ ЕУ средстава, а у којој су капацитети тужилаштва смјештени средином прошле године, како би се обезбиједили квалитетни и професионални услови за рад тужилаца и особља Тужилаштва БиХ.

Централне теме разговора односиле су се на рад и активности Тужилаштва БиХ на јачању владавине права на путу европских интеграција Босне и Херцеговине.

Главна тужитељка је посјетиоцима из ЕУ представила рад и активности Тужилаштва БиХ у раду на предметима ратних злочина и борби против некажњивости ратних злочина у БиХ и региону, затим реализоване и планиране активности у области борбе против корупције, коруптивних кривичних дјела и финансијског криминала, као и активности на процесуирању предмета који се односе на борбу против тероризма, те злочине из мржње или дискриминације. 

Гости из Европске уније су исказали подршку Тужилаштву БиХ у напорима за оснаживање институционалних капацитета и јачање владавине права у Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba