Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПРАЊЕ НОВЦА

15.03.2019. 15:15

Притвор је предложен за осумњиченог Јосипа Скоку (1986), држављанина БиХ и Хрватске, осумњиченог за кривично дјело прања новца и кривично дјело преваре. У предмету је остварена значајна међународна сарадња.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПРАЊЕ НОВЦА

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

- Јосипа Скоку, рођеног 1986. године у Пожеги, Р Хрватска, настањеног у Градишци, држављанина БиХ и Хрватске.

Осумњичени је под истрагом и терети се да је у циљу прикривања природе, извора и поријекла новчаних средстава у износу од 240.000,00 USD (око 408.000,00 КМ), за која је знао да су прибављена извршењем кривичног дјела преваре на подручју Сједињених Америчких Држава и Републике Хрватске, учествовао у незаконитим трансферима новца у БиХ како би себи и другим лицима омогућио располагање наведеним новцем.

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. тачке а), б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства, опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и опасности да би боравком на слободи могао поново починити кривично дјело или завршити започето.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba