Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVODI SE AKCIJA KODNOG NAZIVA „RETRO“ PROTIV POČINITELJA KORUPTIVNIH KAZNENIH DJELA

07.03.2019. 15:35

Aktivnosti su usmjerene na ukupno 6 osoba, carinskih djelatnika UNO, koji su osumnjičeni za koruptivna kaznena djela kojima su nanosili štetu proračunu BiH, a za sebe ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVODI SE AKCIJA KODNOG NAZIVA „RETRO“ PROTIV POČINITELJA KORUPTIVNIH KAZNENIH DJELA

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, od ranih jutarnjih sati, više desetina policijskih djelatnika SIPA-e RK Banja Luka, na području Cazina i Velike Kladuše, provode aktivnosti lišenja slobode i pretresa ukupno 6 osumnjičenih osoba.

Postupajući tužitelj, sa svojim suradnicima, nalazi se na terenu i koordinira aktivnosti policijskih djelatnika.

Radi se o osumnjičenima koji su aktivne službene osobe u carinskim ispostavama UNO BiH, a osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala te primanja dara ili drugih oblika koristi.

Tijekom istrage u operaciji kodnog naziva „Retro“ prikupljeni su dokazi da su navedeni carinskih djelatnici, prigodom uvoza različitih roba u BiH nezakonito umanjivali carinske pristojbe, čime su nanosili štetu proračunu i svim građanima BiH, a za sebe ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Nakon ispitivanja osumnjičenih postupajući tužitelj će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba