Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ НАРКОТИКА

05.03.2019. 15:00

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против ПЕТРА ХОФИРЕКА (1969) и РОМАНА ШИКА (1983), из мјеста Брно, Република Чешка, држављана Републике Чешке.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ НАРКОТИКА

Наведени оптужени се налазе у притвору од 14.12.2018. године по рјешењу Суда БиХ. 

Они се терете да су дана  11.12.2018. године као саизвршиоци неовлаштено извршили међународни промет опојних дрога које су прописом проглашене опојним дрогама, са подручја Босне и Херцеговине у Републику Хрватску, све у намјери прибављања противправне имовинске користи.

У оптужници се наводи да су поменуте опојне дроге кријумчарене скривањем међу личним стварима и пртљагом, а дрога је откривена и заплијењена у аутобусу који саобраћа на релацији Сарајево-Загреб током друголинијских граничних провјера службеника Граничне полиције БиХ на МГП Градишка.

Запљеном је утврђено да се ради о већој количини разних врста наркотика, медикамената погодних за производњу опојних дрога, као и прибору за конзумирање опојних дрога.

Оптужени се терете да су починили кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. ставова 1. и 3. Кривичног закона Босне и Херцеговине у вези са чланом 29. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba