Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛА СЕ СА ШЕФОМ КАНЦЕЛАРИЈЕ САВЈЕТА ЕВРОПЕ У БиХ

07.02.2019. 15:36

Централне теме састанка односиле су се на рад и активности Тужилаштва БиХ у сегменту приближавања европским интеграцијама, нарочито у сегменту провођења акционог плана Савјета Европе за БиХ.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛА СЕ СА ШЕФОМ КАНЦЕЛАРИЈЕ САВЈЕТА ЕВРОПЕ У БиХ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, састала се са амбасадором Драхославом Стефанеком, шефом Канцеларије Савјета Европе у БиХ.

На састанку је разговарано о активностима које Тужилаштво БиХ проводи у јачању владавине права, а нарочито у сегменту јачања правосудних институција и борбе против организованог криминала, корупције, трговине људима, кријумчарења људи и других кривичних дјела која штете владавини права, као и миру и безбједности грађана.

Главна тужитељка Тадић презентовала је г. Стефанеку рад и остварене резултате Тужилаштва БиХ, као и планиране активности у будућности, с обзиром да Тужилаштво БиХ већ учествује у већем броју међународних операција, заједно са партнерским институцијама европских земаља, у борби против најтежих облика међународног, прекограничног и организованог криминала.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba