Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA TUŽILAŠTVA BiH SASTALA SE SA ŠEFOM UREDA VIJEĆA EVROPE U BiH

07.02.2019. 15:36

Centralne teme sastanka odnosile su se na rad i aktivnosti Tužilaštva BiH u segmentu približavanja evropskim integracijama, naročito u segmentu provođenja akcionog plana Vijeća Evrope za BiH.

GLAVNA TUŽITELJICA TUŽILAŠTVA BiH SASTALA SE SA ŠEFOM UREDA VIJEĆA EVROPE U BiH

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, sastala se sa ambasadorom Drahoslavom Stefanekom, šefom Ureda Vijeća Evrope u BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužilaštvo BiH provodi u jačanju vladavine prava, a naročito u segmentu jačanja pravosudnih institucija i borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije, trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi i drugih krivičnih djela koja štete vladavini prava, kao i miru i sigurnosti građana.

Glavna tužiteljica Tadić prezentovala je g. Stefaneku rad i ostvarene rezultate Tužilaštva BiH, kao i planirane aktivnosti u budućnosti, s obzirom da Tužilaštvo BiH već sudjeluje u većem broju međunarodnih operacija, zajedno sa partnerskim institucijama evropskih zemalja, u borbi protiv najtežih oblika međunarodnog, prekograničnog i organizovanog kriminala.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba