Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ ВЛАСЕНИЦЕ

04.02.2019. 09:10

Осумњичени је дужи период боравио у иностранству, а лоциран је и лишен слободе приликом доласка у БиХ.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ ВЛАСЕНИЦЕ

По налогу тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине, у заједничком дјеловању полицијских службеника Граничне полиције БиХ и Државне агенције за истраге и заштиту - SIPA, на граничном прелазу Каракај идентификован је и лишен слободе  Гојголовић Миленко, рођен  1955. у Власеници.

Осумњичени је под истрагом и терети се да је у својству припадника ВРС, на подручју општине Власеница, у љето 1992. године, у логору Сушица гдје су били незаконито затворени цивили бошњачке националности, починио ратни злочин силовања и сексуалног злостављања.

Након лишења слободе осумњичени је предат поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњиченог и упутити приједлог за одређивање притвора.

Овај предмет значајан је у борби против некажњености ратних злочина силовања и сексуалног злостављања у БиХ.

Наведени осумњичени је дужи временски период боравио у иностранству, у прекоокеанској земљи, те је био недоступан правосуђу БиХ, а лоциран је, идентификован и лишен слободе након краћег боравка у БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама у БиХ и иностранству, интензивно ради на проналаску и процесуирању осумњичених за ратне злочине који се налазе у иностранству. 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba