Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛА СЕ СА ВРХОВНИМ ДРЖАВНИМ ТУЖИОЦЕМ ЦРНЕ ГОРЕ

01.02.2019. 13:22

На састанку је разговарано о сарадњи тужилаштава двију земаља у активностима на јачању владавине права и правосудне сарадње.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛА СЕ СА ВРХОВНИМ ДРЖАВНИМ ТУЖИОЦЕМ ЦРНЕ ГОРЕ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, током посјете Подгорици састала се са врховним државним тужиоцем Црне Горе, Ивицом Станковићем.

Главни тужиоци разговарали су о заједничкој сарадњи двају тужилаштава, заједничким активностима које се проводе у борби против организованог криминала, борби против некажњивости ратних злочина, као и активностима на јачању владавине права и правосудне сарадње.

Дан раније, током посјете Црној Гори, главна тужитељка Тадић учествовала је на регионалној  конференцији – "Обавеза извршења одлука Европског суда за људска права".

На конференцији су учествовали највиши званичници тужилаштава, врховних и уставних судова из земаља региона, званичници правосудних, полицијских и институција правосудне и извршне власти у Црној Гори, заступници пред Европским судом за људска права из земаља региона, као и званичници делегације ЕУ и Савјета Европе у Црној Гори.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba