Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

31.01.2019. 13:30

Оптужени у предмету кодног назива „Дамар“ споразумно је признао кривицу. Предложена је казна затвора  и одузимање незаконито стечене имовинске користи.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Момчило Зиројевић, зв. „Момо“, рођен 1960. године у Гацку, настањен у Бијељини, у потпуности је признао кривицу за почињено кривично дјело организирани криминал из члана 250. став 2. у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 1. у вези са кривичним дјелом неовлаштена производња и промет опојних дрога из члана 207. КЗ-а  РС, а све у вези са чланом 54. КЗ-а БиХ.

Тужилаштво за оптуженог предлаже изрицање казне затвора од три године и шест мјесеци, а предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела описаног у оптужници.

Такође, у складу са споразумом, од оптуженог ће се одузети предмети кориштени у извршењу кривичног дјела, укључујући мобител и СИМ картицу те 2085 стабљика опојне дроге марихуана - сканк и специјална опрема са климатским и техничким условима намијењеним за производњу и узгој опојне дроге.

Од оптуженог се одузима износ од 10.000 КМ на име противправно стечене имовинске користи.

Споразумним признањем кривице оптужени је у потпуности признао одговорност за почињено кривично дјело те се одрекао права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ на разматрање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba