Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА

30.01.2019. 15:49

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА

-          SYLLAE MORLAYEA, рођеног 1974. године у Conakryju, Република Гвинеја, настањеног у Краљевини Белгији, држављанина Краљевине Белгије, налази се у притвору, и

-          ANILA KUMARA, рођеног 1977. године у Gurdaspuru, Република Индија, држављанина Краљевине Белгије, налази се у притвору.

Оптужени се терете да су дана 28.12.2018. године, у циљу прибављања незаконите имовинске користи за уговорени новчани износ од 3.500 евра, омогућили превођење двојице држављана Р Индије из Босне и Херцеговине у Р Хрватску.

Према наводима оптужнице, оптужени Anil Kumar је претходно набавио двије личне идентификационе карте Краљевине Белгије, након чега су повезли наведене држављане Р Индије на гранични прелаз Изачић на излазу из БиХ. Приликом контроле путних исправа, држављани Р Индије представљајући се као лица са наведених идентификационих карата Краљевине Белгије, а полицијски службеници Граничне полиције БиХ посумњавши да путници нису стварни носиоци предочених личних карата, спријечили су их у даљој намјери.

Оптужени се терете да су починили кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. ст. 1. у вези са чланом 29. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.  


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba