Вијести

У АКЦИЈИ ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ, НА ГРАНИЧНОМ ПРЕЛАЗУ ЗАПЛИЈЕЊЕНО ВИШЕ СТОТИНА КИЛОГРАМА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА - СКАНК

25.01.2019. 15:51

Активности су по налогу Тужилаштва БиХ реализовали полицијски службеници SIPA-е, у сарадњи са колегама из Граничне полиције, те подршку УИО и ОБА-е БиХ. Два лица су лишена слободе.

У АКЦИЈИ ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ, НА ГРАНИЧНОМ ПРЕЛАЗУ ЗАПЛИЈЕЊЕНО ВИШЕ СТОТИНА КИЛОГРАМА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА - СКАНК

Дјелујући по налогу Тужилаштва БиХ, полицијски службеници SIPA-е су на граничном прелазу Градишка, у камиону који је превозио робу у правцу Р Хрватске, открили и заплијенили око 400 пакета са опојном дрогом марихуана „сканк“, чија ће количина бити детаљно утврђена, а процјењује се на више стотина килограма.

По доласку на гранични прелаз полицијски службеници Граничне полиције и SIPA-е су зауставили и издвојили камион, да би детаљним прегледом међу осталом робом била откривена велика количина опојне дроге.

Наведена количина опојне дроге марихуана - „сканк“ на илегалном нарко-тржишту у земљама ЕУ достиже цијену већу од 2 милиона КМ.

Два лица су лишена слободе те ће бити предата поступајућем тужиоцу који ће након испитивања осумњичених донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

Наведена запљена је четврта велика запљена опојне дроге марихуана - „сканк“ у количини већој од 200 килограма у протеклих 12 мјесеци, коју су реализовали Тужилаштво БиХ и партнерске полицијске и безбједносне агенције.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba