Vijesti

U AKCIJI PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH, NA GRANIČNOM PRELAZU ZAPLIJENJENO VIŠE STOTINA KILOGRAMA OPOJNE DROGE MARIHUANA - SKUNK

25.01.2019. 15:51

Aktivnosti su po nalogu Tužilaštva BiH realizirali policijski službenici SIPA-e, u saradnji sa kolegama iz Granične policije, te podršku UIO i OSA-e BiH. Dvije osobe su lišene slobode.

U AKCIJI PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH, NA GRANIČNOM PRELAZU ZAPLIJENJENO VIŠE STOTINA KILOGRAMA OPOJNE DROGE MARIHUANA - SKUNK

Djelujući po nalogu Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e su na graničnom prelazu Gradiška, u kamionu koji je prevozio robu u pravcu R Hrvatske, otkrili i zaplijenili oko 30 paketa sa opojnom drogom marihuana „skunk“, čija će količina biti detaljno utvrđena, a procjenjuje se na više stotina kilograma.

Po dolasku na granični prelaz, policijski službenici Granične policije i SIPA-e su zaustavili i izdvojili kamion, da bi detaljnim pregledom među ostalom robom bila otkrivena velika količina opojne droge.

Navedena količina opojne droge marihuana - „skunk“ na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU dostiže cijenu veću od 2 miliona KM.

Dvije osobe su lišene slobode te će biti predate postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Navedena zapljena je četvrta velika zapljena opojne droge marihuana - „skunk“ u količini većoj od 200 kilograma u proteklih 12 mjeseci, koju su realizirali Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i sigurnosne agencije.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba