Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА САСТАЛА СЕ СА АМБАСАДОРОМ КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ И ЧЛАНОВИМА МУЛТИДИСЦИПЛИНАРНОГ ТИМА КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ ЗАДУЖЕНОГ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

21.01.2019. 13:23

Централне теме састанка односиле су се на активности у борби против кривичних дјела повезаних са трговином људима, кријумчарењем лица и илегалним миграцијама.

 

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА САСТАЛА СЕ СА АМБАСАДОРОМ КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ И ЧЛАНОВИМА МУЛТИДИСЦИПЛИНАРНОГ ТИМА  КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ ЗАДУЖЕНОГ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са својим сарадницима, састала се са амбасадором Краљевине Холандије у БиХ, Њ.Е. Reinout Caspar Vosom, замјеницом амбасадора Minom Noor, те члановима мултидисциплинарног тима Краљевине Холандије задуженог за борбу против трговине људима који чине високи званичници тужилаштва, граничне и националне полиције Краљевине Холандије, ангажовани на предметима кривичних дјела трговине људима, кријумчарења лица и илегалних миграција.

На састанку је разговарано о активностима које Тужилаштво БиХ проводи у предметима кривичних дјела трговине људима, кријумчарења лица и илегалних миграција, нарочито у погледу повећаног броја кривичних дјела везаних за илегалне миграције и кријумчарење миграната у протеклој години.

В.д. главног тужиоца, Гордана Тадић, упознала је амбасадора и делегацију са активностима које проводи Ударна група за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције, као и резултатима рада ове групе.

Делегација Краљевине Холандије подржала је досадашњи рад и активности Тужилаштва БиХ.

Такође, разговарано је о будућој сарадњи између мултидисциплинарног тима Краљевине Холандије  и Тужилаштва  БиХ у предметима за наведена кривична дјела.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba