Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA SASTALA SE SA VELEPOSLANIKOM KRALJEVINE NIZOZEMSKE I ČLANOVIMA MULTIDISCIPLINARNOG TIMA KRALJEVINE NIZOZEMSKE ZADUŽENOG ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

21.01.2019. 13:23

Središnje teme sastanka odnosile su se na aktivnosti u borbi protiv kaznenih djela povezanih sa trgovinom ljudima, krijumčarenjem osoba i ilegalnim migracijama.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA SASTALA SE SA VELEPOSLANIKOM KRALJEVINE NIZOZEMSKE I ČLANOVIMA MULTIDISCIPLINARNOG TIMA  KRALJEVINE NIZOZEMSKE ZADUŽENOG ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa svojim suradnicima, sastala se sa veleposlanikom Kraljevine  Nizozemske u BiH, Nj.E. Reinout Caspar Vosom, zamjenicom veleposlanika Minom Noor, te članovima multidisciplinarnog tima Kraljevine Nizozemske zaduženog za borbu protiv trgovine ljudima koji čine visoki dužnosnici tužiteljstva, granične i nacionalne policije Kraljevine Nizozemske, angažirani na predmetima kaznenih djela trgovine ljudima, krijumčarenja osoba i ilegalnih migracija.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužiteljstvo BiH provodi u predmetima kaznenih djela trgovine ljudima, krijumčarenja osoba i ilegalnih migracija, naročito u pogledu povećanog broja kaznenih djela vezanih za ilegalne migracije i krijumčarenje migranata u protekloj godini.

V.d. glavnog tužitelja, Gordana Tadić, upoznala je veleposlanika i izaslanstvo sa aktivnostima koje provodi Udarna grupa za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije, kao i rezultatima rada ove grupe.

Izaslanstvo Kraljevine Nizozemske podržalo je dosadašnji rad i aktivnosti Tužiteljstva BiH.

Također, razgovarano je o budućoj suradnji između multidisciplinarnog tima Kraljevine Nizozemske  i Tužiteljstva  BiH u predmetima za navedena kaznena djela.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba