Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA SASTALA SE SA AMBASADOROM KRALJEVINE HOLANDIJE I ČLANOVIMA MULTIDISCIPLINARNOG TIMA KRALJEVINE HOLANDIJE ZADUŽENOG ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

21.01.2019. 13:23

Centralne teme sastanka odnosile su se na aktivnosti u borbi protiv krivičnih djela povezanih sa trgovinom ljudima, krijumčarenjem ljudi i ilegalnim migracijama.

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA SASTALA SE SA AMBASADOROM KRALJEVINE HOLANDIJE I ČLANOVIMA MULTIDISCIPLINARNOG TIMA  KRALJEVINE HOLANDIJE ZADUŽENOG ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa svojim saradnicima, sastala se sa ambasadorom Kraljevine Holandije u BiH, Nj.E. Reinout Caspar Vosom, zamjenicom ambasadora Minom Noor, te članovima multidisciplinarnog tima Kraljevine Holandije zaduženog za borbu protiv trgovine ljudima koji čine visoki zvaničnici tužilaštva, granične i nacionalne policije Kraljevine Holandije, angažovani na predmetima krivičnih djela trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužilaštvo BiH provodi u predmetima krivičnih djela trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija, naročito u pogledu povećanog broja krivičnih djela vezanih za ilegalne migracije i krijumčarenje migranata u protekloj godini.

V.d. glavnog tužioca, Gordana Tadić, upoznala je ambasadora i delegaciju sa aktivnostima koje provodi Udarna grupa za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije, kao i rezultatima rada ove grupe.

Delegacija Kraljevine Holandije podržala je dosadašnji rad i aktivnosti Tužilaštva BiH.

Također, razgovarano je o budućoj saradnji između multidisciplinarnog tima Kraljevine Holandije  i Tužilaštva  BiH u predmetima za navedena krivična djela.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba