Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦОМ ЗА ЗАШТИТУ ЛИЧНИХ ПОДАТАКА EUROJUST-а

14.01.2019. 15:57

Централне теме састанка односиле су се на активности приближавања БиХ структурама EUROJUST-а, а нарочито сегмента заштите личних података.

 

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦОМ ЗА ЗАШТИТУ ЛИЧНИХ ПОДАТАКА EUROJUST-а

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са тужиоцима задуженим за заштиту личних података и сарадњу са EUROJUST-ом, Мерсудином Пружаном и Миланком Кајганићем, састала се са руководитељицом Службе за заштиту личних података и званичницом за заштиту личних података при EUROJUST-у, Dianom Alonso Blas, као и са Малчи Габријелчић, експертом у пројекту IPA 2017 - „Борба против тешког криминала на Западном Балкану“.

На састанку је разговарано о активностима које се проводе, а односе се на приближавање Босне и Херцеговине структурама EUROJUST-а, са фокусом на стандарде ЕУ у заштити личних података у сарадњи са EUROJUST-ом и међународну правну помоћ, као и о активностима Тужилаштва БиХ у овом сегменту.

Званичница EUROJUST-а посебно је похвалила јачање сарадње између Тужилаштва БиХ и Агенције за заштиту личних података у БиХ, као и других институција БиХ које су задужене за активности у вези закључивања споразума са EUROJUST-ом.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba