Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA TUŽILAŠTVA BiH SASTALA SE SA ZVANIČNICOM ZA ZAŠTITU LIČNIH PODATAKA EUROJUST-a

14.01.2019. 15:57

Centralne teme sastanka odnosile su se na aktivnosti približavanja BiH strukturama EUROJUST-a, a naročito segmenta zaštite ličnih podataka.

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA TUŽILAŠTVA BiH SASTALA SE SA ZVANIČNICOM ZA ZAŠTITU LIČNIH PODATAKA EUROJUST-a

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa tužiocima zaduženim za zaštitu ličnih podataka i saradnju sa EUROJUST-om, Mersudinom Pružanom i Milankom Kajganićem, sastala se sa rukovoditeljicom Službe za zaštitu ličnih podataka i zvaničnicom za zaštitu ličnih podataka pri EUROJUST-u, Dianom Alonso Blas, kao i sa Malči Gabrijelčić, ekspertom u projektu IPA 2017 - „Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu“.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje se provode, a odnose se na približavanje Bosne i Hercegovine strukturama EUROJUST-a, sa fokusom na standarde EU u zaštiti ličnih podataka u saradnji sa EUROJUST-om i međunarodnu pravnu pomoć, kao i o aktivnostima Tužilaštva BiH u ovom segmentu.

Zvaničnica EUROJUST-a posebno je pohvalila jačanje saradnje između Tužilaštva BiH i Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH, kao i drugih institucija BiH koje su zadužene za aktivnosti u vezi zaključivanja sporazuma sa EUROJUST-om.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba