Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ФАЛСИФИКОВАЊЕ НОВЦА

11.01.2019. 09:50

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је приједлог за одређивање мјере притвора за држављанина Црне Горе, осумњиченог за пуштање у оптицај фалсификованог новца валуте евро на подручју Читлука.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ФАЛСИФИКОВАЊЕ НОВЦА

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ, након испитивања осумњиченог, упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за осумњиченог:

-      Поповић Радула, рођеног 1963. године у Никшићу, држављанина Црне Горе.

Осумњичени се терети да је дана 06.01. ове године, на подручју Читлука, након што је од њему познатих лица набавио 26 фалсификованих новчаница валуте евро у апоенима од 100 евра, дошао у казино те за фалсификовани новац узимао тикете за игре на срећу, које је након тога давао другом лицу које је на апарату за наплату подизало новац у валути КМ, те на тај начин ставио у промет већу количину фалсификованог новца.

Осумњиченог су лишили слободе полицијски службеници SIPA-е, након чега је извршен претрес осумњиченог, као и објеката и возила које користи.

Притвор за осумњиченог предложен је из притворских разлога описаних у члану 132. став 1. тачка а) ЗКП-а БиХ, односно због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао побјећи из БиХ те на тај начин, с обзиром да се ради о држављанину друге земље, постати недоступан правосуђу БиХ.

Приједлог за одређивање притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba