Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДВОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ КОЈИ СУ ЛИШЕНИ СЛОБОДЕ ПРИ ПОКУШАЈУ ДА ПРЕНЕСУ ОПОЈНЕ ДРОГЕ ИЗ БиХ У Р ХРВАТСКУ

14.12.2018. 14:48

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ је, након испитивања осумњичених, упутио према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДВОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ КОЈИ СУ ЛИШЕНИ СЛОБОДЕ ПРИ ПОКУШАЈУ ДА ПРЕНЕСУ ОПОЈНЕ ДРОГЕ ИЗ БиХ У Р ХРВАТСКУ

-      PETRА HOFIREKА (1969) и ROMANА ŠIKА (1983) из мјеста Брно, Чешка Република, држављане Републике Чешке.

Приједлог притвора за осумњичене је предложен из разлога прописаних чланом 132. ставом 1. тачкама а) и б) ЗКП-а БиХ, односно због постојања основане бојазни да би, уколико би се нашли на слободи, могли постати недоступни правосуђу БиХ, као и да би могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Полицијски службеници Граничне полиције БиХ су на МГП Градишка, приликом редовне контроле путника, открили и  спријечили осумњичене у кријумчарењу веће количине опојних дрога хероин, спид,  марихуана - сканк, као и прибора за конзумирање опојних дрога.

Осумњичени су под истрагом због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине у вези са чланом 29. истог Закона.

Приједлог за одређивање мјере притвора је упућен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba