Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DVOJICU OSUMNJIČENIH KOJI SU LIŠENI SLOBODE PRI POKUŠAJU DA PRENESU OPOJNE DROGE IZ BiH U R HRVATSKU

14.12.2018. 14:48

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH je, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DVOJICU OSUMNJIČENIH KOJI SU LIŠENI SLOBODE PRI POKUŠAJU DA PRENESU OPOJNE DROGE IZ BiH U R HRVATSKU

-      PETRA HOFIREKA (1969) i ROMANA ŠIKA (1983) iz mjesta Brno, Češka Republika, državljane Republike Češke.

Prijedlog pritvora za osumnjičene je predložen iz razloga propisanih članom 132. stavom 1. tačkama a) i b) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli postati nedostupni pravosuđu BiH, kao i da bi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Policijski službenici Granične policije BiH su na MGP Gradiška, prilikom redovne kontrole putnika, otkrili i  spriječili osumnjičene u krijumčarenju veće količine opojnih droga heroin, speed,  marihuana - skunk, kao i pribora za konzumiranje opojnih droga.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stava 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa članom 29. istog Zakona.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora je upućen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba