Вијести

ЗБОГ ИСТРАГЕ ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ ПОЛОЖАЈА ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ПУКОВНИК ОС БиХ

11.12.2018. 13:31

По налогу тужиоца Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници SIPA-е, на подручју Сарајева лишили су слободе Мићивода Рамиза (1969), активно службено војно лице ОС БиХ у чину пуковника.

ЗБОГ ИСТРАГЕ ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ ПОЛОЖАЈА ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ПУКОВНИК ОС БиХ

Осумњичени је лишен слободе у оквиру предмета на којем раде Тужилаштво БиХ и SIPA, а односи се на кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења из члана 220. КЗ БиХ.

Он се терети да је, у својству активног припадника ОС БиХ у чину пуковника, злоупотријебио свој службени положај и овлаштења, те од лица која се баве пољопривредом незаконито тражио и добио новац како би омогућио наведеним лицима да за своје активности користе земљиште које је у надлежности Оружаних снага БиХ.

Истрагом је утврђено да је осумњичени, у два наврата, долазећи својим возилом, изван службених објеката и просторија, од наведених лица тражио и примио новац како би искористио свој положај и погодовао им у кориштењу наведеног војног земљишта.

У предмету је остварена сарадња са батаљоном Војне полиције ОС БиХ, а о проведеној активности информисано је Министарство одбране БиХ.

Осумњичени ће бити предат поступајућем тужиоцу који ће испитати осумњиченог и након тога донијети одлуку о даљим активностима у предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba