Вијести

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА ТУЖИЛАШТВА БиХ И SIPA-е У БОРБИ ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ ПОЛОЖАЈА И КОРУПТИВНИХ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА

07.12.2018. 10:54

У акцији је лишен слободе осумњичени инспектор Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA, а извршени су претреси на више локација.

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА ТУЖИЛАШТВА БиХ И SIPA-е У БОРБИ ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ ПОЛОЖАЈА И КОРУПТИВНИХ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА

Тужилаштво БиХ и Државна агенција за истраге и заштиту провели су акцију лишења слободе и претреса у оквиру активности на процесуирању осумњичених за злоупотребу положаја и коруптивне активности.

У акцији је лишен слободе Марчетић Дарко рођен 1974. године у Приједору, запослен као инспектор SIPA-е у Бања Луци.

Он је осумњичен да је, дјелујући у договору са лицима која су извршила илегалан увоз  спортских медикамената и одређене количине опојне дроге марихуана, злоупотријебио свој службени положај и од осумњичених изнуђивао новац како би незаконито посредовао у њиховој заштити од кривичног процесуирања.

Током истраге утврђено је да је осумњичени злоупотријебио могућност приступа полицијским и другим евиденцијама како би узимао податке које је користио приликом изнуде новца од осумњичених.

Након лишења слободе извршени су претреси објеката и просторија које користи осумњичени.

Осумњичени ће бити предат поступајућем тужиоцу Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који ће испитати осумњиченог и након тога одлучити о даљим активностима у предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba