Vijesti

PROVEDENA AKCIJA TUŽITELJSTVA BiH I SIPA-e U BORBI PROTIV ZLOUPORABE POLOŽAJA I KORUPTIVNIH KAZNENIH DJELA

07.12.2018. 10:54

U akciji je lišen slobode osumnjičeni inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, a izvršeni su pretresi na više lokacija.

PROVEDENA AKCIJA TUŽITELJSTVA BiH I SIPA-e U BORBI PROTIV ZLOUPORABE POLOŽAJA I KORUPTIVNIH KAZNENIH DJELA

Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu proveli su akciju lišenja slobode i pretresa u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zlouporabu položaja i koruptivne aktivnosti.

U akciji je lišen slobode Marčetić Darko rođen 1974. godine u Prijedoru, uposlen kao inspektor SIPA-e u Banja Luci.

On je osumnjičen da je, djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz  sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zlouporabio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tijekom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni zlouporabio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama kako bi uzimao podatke koje je koristio prigodom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odlučiti o daljnjim aktivnostima u predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba