Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЋЕ ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОКО 200 КИЛОГРАМА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА-СКAНК

06.12.2018. 15:34

Заплијењена количина опојне дроге је једна од највећих запљена реализованих у БиХ, а вриједност заплијењене дроге на илегалном нарко-тржишту достиже износ од више од 1 милион КМ.

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЋЕ ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОКО 200 КИЛОГРАМА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА-СКAНК

Након проведене акције у координацији Тужилаштва БиХ и Граничне полиције БиХ, у којој су у граничном подручју Билеће лишена слободе четворица осумњичених, те у путничком моторном возилу пронађено и заплијењено око 200 килограма опојне дроге марихуана-сканк, осумњичени су предати Тужилаштву БиХ гдје их је испитао поступајући тужилац.

Поступајући тужилац ће у законском року упутити према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за сву четворицу осумњичених, јер се ради о држављанима Црне Горе који би одласком из БиХ постали недоступни правосуђу.

Запљена око 200 килограма опојне дроге марихуана-сканк једна је од највећих запљена опојне дроге у БиХ у овој години, а цијена наведене количине дроге на илегалном нарко-тржишту достиже износ од више од 1 милион КМ.

Тужилаштво БиХ и Гранична полиција БиХ су, у процесу откривања починилаца кривичног дјела и прикупљања доказа у овом предмету, остварили добру и континуирану сарадњу.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba