Vijesti

TUŽILAŠTVO BiH UPUTIT ĆE PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE PRITVORA ZA OSUMNJIČENE ZA KRIJUMČARENJE OKO 200 KILOGRAMA OPOJNE DROGE MARIHUANA-SKUNK

06.12.2018. 15:34

Zaplijenjena količina opojne droge je jedna od najvećih zapljena realiziranih u BiH, a vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom narko-tržištu dostiže iznos od više od 1 milion KM.

TUŽILAŠTVO BiH UPUTIT ĆE PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE PRITVORA ZA OSUMNJIČENE ZA KRIJUMČARENJE OKO 200 KILOGRAMA OPOJNE DROGE MARIHUANA-SKUNK

Nakon provedene akcije u koordinaciji Tužilaštva BiH i Granične policije BiH, u kojoj su u graničnom području Bileće lišena slobode četvorica osumnjičenih, te u putničkom motornom vozilu pronađeno i zaplijenjeno oko 200 kilograma opojne droge marihuana-skunk, osumnjičeni su predati Tužilaštvu BiH gdje ih je ispitao postupajući tužilac.

Postupajući tužilac će u zakonskom roku uputiti prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za svu četvoricu osumnjičenih, jer se radi o državljanima Crne Gore koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosuđu.

Zapljena oko 200 kilograma opojne droge marihuana-skunk jedna je od najvećih zapljena opojne droge u BiH u ovoj godini, a cijena navedene količine droge na ilegalnom narko-tržištu dostiže iznos od više od 1 milion KM.

Tužilaštvo BiH i Granična policija BiH su, u procesu otkrivanja počinilaca krivičnog djela i prikupljanja dokaza u ovom predmetu, ostvarili dobru i kontinuiranu saradnju.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba