Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

04.12.2018. 14:29

На састанку у Сарајеву, члановима Ударне групе презентован је нацрт Приручника за вођење истрага у предметима трговине људима, који је израђен уз подршку Мисије ОЕБС-а у БиХ.

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, као руководилац Ударне групе, предсједавала је састанком Ударне групе за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције, који је одржан у  Сарајеву.

Учесницима састанка и члановима Ударне групе презентован је нацрт приручника „Трговина људима – Приручник за вођење истрага“, намијењен за тужиоце и полицију,  који је израђен уз подршку Мисије ОЕБС-а у БиХ, а у којем су презентовани модалитети и специфичности вођења истрага у предметима за кривична дјела трговине људима, као и истражне методе и специфичности прикупљања доказа у овим предметима.

Током састанка, чланови Ударне групе разговарали су и о искуствима из праксе, специфичностима вођења истрага, истражним методама и доказима који се користе у овим предметима.

Ударна групе за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције састављена је од чланова из полицијских, правосудних и безбједносних агенција на нивоу државе,  ентитета и Брчко Дистрикта БиХ, те других институција укључених у рад на овим предметима, а у свом раду проводи активности на побољшању процесуирања кривичних дјела трговине људима и илегалних миграција у БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba