Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈ ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

29.11.2018. 12:34

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са званичницима Посебног одјела за ратне злочине, одржала је колегиј свих тужилаца и запосленика ангажованих у Посебном одјелу за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈ ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

Централне теме односиле су се на остварене резултате Посебног одјела за ратне злочине, као и планиране резултате до краја године. Тужиоци су задужени да још једном изврше анализе предмета који би се, у складу са Државном стратегијом за рад на предметима ратних злочина и примјеном члана 27а. ЗКП БиХ, могли пренијети на процесуирање  правосудним институцијама ентитета и Брчко Дистрикта БиХ.

Током 2018. године забиљежено је више међународних активности, депортација и изручења осумњичених и оптужених за ратне злочине који су депортовани из Њемачке, Француске и Црне Горе, као и лишења осумњичених на основу потјерница расписаних на захтјев Тужилаштва БиХ, што су врло битне активности у борби против некажњености ратних злочина.

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са шефовима Одсјека у Посебном одјелу за ратне злочине, истакла је да ће Тужилаштво БиХ и у наредном периоду бити иницијатор регионалне и међународне сарадње у процесуирању предмета ратних злочина.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba