Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЛИЦА

20.11.2018. 12:13

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЛИЦА

- ЈАСМИНА СЕЛИМАГИЋА, рођеног 1987. године у Приједору, раније осуђиваног, држављанина БиХ,

- МИЛИЦЕ МИЛИЋЕВИЋ, рођене 1986. године у Подгорици, Република Црна Гора, раније осуђиване, држављанке Републике Црне Горе,

- ИГОРА ЂУРИЦЕ, рођеног 1990. године у Приједору, раније осуђиваног,  држављанина БиХ, и

- ДРАГЕ СУВОДОЛЦА, рођеног 1997. године у Приједору, држављанина БиХ.

Оптужени се терете да су у временском периоду од 26.11.2017. до 04.12.2017. године, оптужени  Јасмин Селимагић и Милица Милићевић ради стицања финансијске користи, као припадници групе за организовани криминал из Црне Горе, заједничким дјеловањем међусобно договореним и повезаним радњама, ангажовали оптужене Игора Ђурицу и Драгу Суводолца за превоз, односно  недозвољено пребацивање, кријумчарење седам миграната, страних лица из Афганистана и Ирана, због чега су извршили низ припремних радњи у овом кријумчарењу илегалних миграната, њиховом транспорту и смјештају у БиХ, уговарању примопредаје ради организованог илегалног пребацивања у земље Европске уније.

У извршењу кривичног дјела оптужени су, заједно са кријумчареним лицима, откривени и спријечени од стране полицијских службеника МУП-а РС.

Оптужени се терете да су починили, Јасмин Селимагић и Милица Милићевић кривично дјело организираног криминала из члана 250. става 4. у вези са кривичним дјелом кријумчарење лица из члана 189. става 1. КЗ-а БиХ, а оптужени Игор Ђурица и  Драго Суводолац кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. става 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba