Вијести

У ОПШТИНИ ЗАВИДОВИЋИ ЗАВРШЕН ПРОЦЕС ЕКСХУМАЦИЈЕ, ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ТРИ ЛИЦА

29.10.2018. 14:46

На локацији Подсјелово, планине Озрен на подручју општине Завидовићи, завршен је процес ексхумације посмртних остатака којом је под надзором поступајућег тужиоца координисао истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а ексхумирани су посмртни остаци три лица.

У ОПШТИНИ ЗАВИДОВИЋИ ЗАВРШЕН ПРОЦЕС ЕКСХУМАЦИЈЕ, ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ТРИ ЛИЦА

Према доступним информацијама и доказима, ради се о жртвама српске националности које су убијене на локалитету Возуће, 1995. године. Прошле године су на истом локалитету ексхумирани посмртни остаци девет лица.

Након проналаска, посмртни остаци су превезени у Бањалуку у надлежност Завода за судску медицину РС, гдје ће бити извршена судско-медицинска и криминалистичко-техничка обрада, узимање узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртава те утврдио узрок смрти.

Процесом ексхумације на терену је координисао истражилац Тужилаштва БиХ, а у процесу тражења и ексхумације посмртних остатака учествовали су представници Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, Завода за судску медицину РС, вјештак судске медицине, потребни радници уз кориштење адекватне механизације, полицијски службеници ПС Завидовићи који су обезбјеђивали локацију и вршили криминалистичко-техничку обраду доказа и лица мјеста.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности у процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba