Vijesti

ODRŽAN SASTANAK V.D. GLAVNOG TUŽITELJA GORDANE TADIĆ I RAVNATELJA AGENCIJE ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA PETRA KOVAČEVIĆA

04.10.2018. 16:04

Središnja tema sastanka odnosila se na unaprjeđenje suradnje dviju institucija u segmentu zaštite osobnih podataka.

 

ODRŽAN SASTANAK V.D. GLAVNOG TUŽITELJA GORDANE TADIĆ I RAVNATELJA AGENCIJE ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA PETRA KOVAČEVIĆA

Vršiteljica dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, održala je sastanak sa ravnateljem Agencije za zaštitu osobnih podataka Petrom Kovačevićem.

Na sastanku je razgovarano o standardima zaštite osobnih podataka kakvi se primjenjuju u EUROJUST-u (Uredu Europske unije za pravosudnu suradnju), a koje mora ispuniti svaka zemlja koja želi razmjenjivati podatke sa ovom institucijom koja pomaže institucijama pojedinih država u ostvarivanju suradnje u borbi protiv teškog organiziranog kriminala koji utječe na više država članica EU, te potiče i poboljšava koordinaciju istraga i kaznenih progona.

Također, razgovarano je i o pitanjima u svezi noveliranog pravnog okvira u ovoj oblasti koji se odnedavno primjenjuje u Europskoj uniji, naročito o specifičnostima koje se odnose na pravosudne institucije, te potrebi da se i u bosanskohercegovačkom zakonodavstvu predvide te specifičnosti kada je u pitanju zaštita osobnih podataka, kako bi u budućnosti bile usklađene sa standardima Europske unije.

Tijekom sastanka dogovorene su buduće aktivnosti sa ciljem unaprjeđenja suradnje između Tužiteljstva BiH i Agencije za zaštitu osobnih podataka.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba