Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

02.10.2018. 14:22

Оптужени у предмету кодног назива „Насљедник“ споразумно је признао кривицу. Предложена је казна затвора и свједочење у предмету против осталих оптужених.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Властимир Томић, рођен 1960. године у Ваљеву, држављанин Републике Србије, у потпуности је признао кривицу за почињено кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 2. у вези са ставом 1.  а све у вези са чланом 54. КЗ-а БиХ и кривично дјело кријумчарење из члана 214. става 1. а све у вези са чланом 53. истог Закона.

Тужилаштво за оптуженог предлаже изрицање јединствене казне затвора од једне године и два мјесеца, а предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела описаног у оптужници.

Такође, у складу са споразумом, од оптуженог ће се одузети средства кориштена за извршење кривичног дјела, укључујући мобител и СИМ картице  те 1 кг фолијарног ђубрива – агростемина.

Оптужени се обавезује да ће надокнадити износ од укупно 400 КМ, који је прибавио продајом опојних дрога.

Споразумним признањем оптужени се обавезао на свједочење о свим чињеницама које су му познате у овом кривичном предмету и о свим извршиоцима, саизвршиоцима и саучесницима у извршењу ових кривичних дјела, а који су му познати и у којим кривичним дјелима су учествовали.    

Овим споразумом оптужени потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем правних посљедица, без икакве присиле или наговора те се обавезује да ће сносити трошкове кривичног поступка које ће, у зависности од сложености поступка, одредити Суд БиХ.    

Споразумним признањем кривице оптужени је у потпуности признао одговорност за почињено кривично дјело те се одрекао права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba