Vijesti

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

02.10.2018. 14:22

Optuženi u predmetu kodnog naziva „Nasljednik“ sporazumno je priznao krivnju. Predložena je kazna zatvora i svjedočenje u predmetu protiv ostalih optuženih.

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Vlastimir Tomić, rođen 1960. godine u Valjevu, državljanin Republike Srbije, u cijelosti je priznao krivnju za počinjeno kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavka 2. u svezi sa stavkom 1.  a sve u svezi sa člankom 54. KZ-a BiH i kazneno djelo krijumčarenje iz članka 214. stavka 1. a sve u svezi sa člankom 53. istoga Zakona.

Tužiteljstvo za optuženog predlaže izricanje jedinstvene kazne zatvora od jedne godine i dva mjeseca, a predložena kazna je sukladna ulozi optuženog u izvršenju kaznenoga djela opisanog u optužnici.

Također, sukladno sporazumu, od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje kaznenog djela, uključujući mobilni telefon i SIM kartice  te 1 kg folijarnog đubriva – agrostemina.

Optuženi se obvezuje da će nadoknaditi iznos od ukupno 400 KM, koji je pribavio prodajom opojnih droga.

Sporazumnim priznanjem optuženi se obvezao na svjedočenje o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom kaznenom predmetu i o svim izvršiteljima, suizvršiteljima i suučesnicima u izvršenju ovih kaznenih djela, a koji su mu poznati i u kojim kaznenim djelima su sudjelovali.    

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem pravnih posljedica, bez ikakve prinude ili nagovora te se obvezuje da će snositi troškove kaznenog postupka koje će, u ovisnosti od složenosti postupka, odrediti Sud BiH.    

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi je u cijelosti priznao odgovornost za počinjeno kazneno djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba