Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ТРИ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА У АКЦИЈИ "ДАМАР"

28.09.2018. 15:15

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, након испитивања осумњичених, упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од 30 дана.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ТРИ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА У АКЦИЈИ

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора којим су обухваћени осумњичени:

 - Зоран Симић, рођен 1972. године у Аустрији, настањен у Бијељини, држављанин БиХ и Р Србије,

- Момчило Зиројевић зв. "Момо", рођен 1960. у Гацку, настањен у Бијељини, држављанин БиХ,

- Милутин Вукосављевић зв. "Мајстор", рођен 1961. године у Смедеревској Паланци, држављанин Р Србије.

Наведени осумњичени су лишени слободе у акцији кодног назива "Дамар", коју су по налогу Тужилаштва БиХ на подручју Бијељине и околине провели полицијски службеници SIPA-е и МУП-а РС.

 У акцији је откривена плантажа са специјалним климатским и техничким условима за узгој опојне дроге марихуана - "сканк", са високим удјелом опојне супстанце ТХЦ.

Осумњичени су под истрагом и терете се да су као организована криминална група вршили узгој и производњу опојне дроге марихуана - "сканк", са намјером кријумчарења опојне дроге на илегално нарко-тржиште Републике Аустрије, гдје се наведена опојна дрога продаје по цијени од око 3400 евра по килограму.

У овом предмету је остварена значајна сарадња са партнерским агенцијама Републике Аустрије.

Осумњичени се терете за кривична дјела организирани криминал из члана 250. КЗ-а БиХ и неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. тачкама а), б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно, због опасности од бјекства осумњичених, опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике те да би могли поново починити кривично дјело или довршити започето.

Приједлог за одређивање притвора је упућен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba