Вијести

НА ЛОКАЛИТЕТУ ЗМАЈЕВАЦ У САРАЈЕВСКОЈ ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД У ТОКУ ЈЕ ЕКСХУМАЦИЈА ПОД НАДЗОРОМ ТУЖИЛАШТВА БиХ

19.09.2018. 14:31

На наведеној локацији пронађени су посмртни остаци, након чега је локација полицијски обезбијеђена и отпочела је ексхумација под надзором истражиоца Тужилаштва БиХ.

 

НА ЛОКАЛИТЕТУ ЗМАЈЕВАЦ У САРАЈЕВСКОЈ ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД У ТОКУ ЈЕ ЕКСХУМАЦИЈА ПОД НАДЗОРОМ ТУЖИЛАШТВА БиХ

На локалитету Змајевац, општина Стари Град, од јутарњих часова врши се ексхумација коју надгледа и координише истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

На наведеној локацији, приликом извођења радова, пронађени су посмртни остаци, након чега је локалитет обезбиједила полиција како би се провео процес ексхумације те утврдио идентитет лица којима припадају наведени посмртни остаци.

Вјештак судске медицине, након прелиминарног прегледа, потврдио је да се ради о коштаним фрагментима тијела лица млађе животне доби.

За сада нема информација нити индиција о могућем идентитету лица чији су остаци пронађени, тако да ће се идентитет утврђивати у даљем поступку, током обдукције и путем ДНК анализе.

У процесу ексхумације учествовали су вјештак судске медицине, представник Института за нестала лица БиХ, радници ангажовани на ископавању посмртних остатака, као и полицијски службеници МУП-а КС који су обезбиједили локацију.

Процес ексхумације координисао је и надгледао истражилац Посебног одјела за ратне злочине.

 

Запосленици Посебног одјела за ратне злочине готово свакодневно учествују у процесима ексхумација и потрага за посмртним остацима несталих лица широм Босне и Херцеговине.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba