Vijesti

NA LOKALITETU ZMAJEVAC U SARAJEVSKOJ OPĆINI STARI GRAD U TIJEKU JE EKSHUMACIJA POD NADZOROM TUŽITELJSTVA BiH

19.09.2018. 14:31

Na navedenoj lokaciji pronađeni su posmrtni ostaci, nakon čega je lokacija policijski osigurana i otpočela je ekshumacija pod nadzorom istražitelja Tužiteljstva BiH.

 

NA LOKALITETU ZMAJEVAC U SARAJEVSKOJ OPĆINI STARI GRAD U TIJEKU JE EKSHUMACIJA POD NADZOROM TUŽITELJSTVA BiH

Na lokalitetu Zmajevac, općina Stari Grad, od jutarnjih sati vrši se ekshumacija koju nadgleda i koordinira istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

Na navedеnoj lokaciji, prigodom izvođenja radova, pronađeni su posmrtni ostaci, nakon čega je lokalitet osigurala policija kako bi se proveo proces ekshumacije te utvrdio identitet osoba kojima pripadaju navedeni posmrtni ostaci.

Vještak sudske medicine, nakon preliminarnog pregleda, potvrdio je da se radi o koštanim fragmentima tijela osobe mlađe životne dobi.

Za sada nema informacija niti indicija o mogućem identitetu osoba čiji su ostaci pronađeni, tako da će se identitet utvrđivati u daljnjem postupku, tijekom obdukcije i putem DNK analize.

U procesu ekshumacije sudjelovali su vještak sudske medicine, predstavnik Instituta za nestale osobe BiH, radnici angažirani na iskopavanju posmrtnih ostataka, kao i policijski djelatnici MUP-a KS koji su osiguravali lokaciju.

Proces ekshumacije koordinirao je i nadgledao istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine.

Uposlenici Posebnog odjela za ratne zločine gotovo svakodnevno sudjeluju u procesima ekshumacija i potraga za posmrtnim ostacima nestalih osoba diljem Bosne i Hercegovine.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba