Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА, ГОРДАНА ТАДИЋ, САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ИЗБОРНЕ ПОСМАТРАЧКЕ МИСИЈЕ ОЕБС-а ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ИЗБОРА У БиХ

13.09.2018. 15:35

Централне теме састанка односиле су се на предстојеће изборе, те поштовање законске регулативе и прописа који регулишу изборни процес.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА, ГОРДАНА ТАДИЋ, САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ИЗБОРНЕ ПОСМАТРАЧКЕ МИСИЈЕ ОЕБС-а ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ИЗБОРА У БиХ

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, састала се са представницом Изборне посматрачке мисије ОЕБС-а, како би пратила предстојеће изборе у БиХ.

Са гђом  Elissavet Karagiannidou, представницом Изборне посматрачке мисије-ОЕБС Канцеларије за демократске институције и људска права (ОЕБС/ОДИХР), в.д. главног тужиоца разговарала је о предстојећем изборном процесу у БиХ који ће ова Мисија ОЕБС-а пратити у оквиру поштовања демократских стандарда ОЕБС-а и БиХ законодавства у сегментима правног оквира, рада изборне администрације, финансирања кампања, медијског извјештавања и предизборне кампање.

В.д. главног тужиоца информисала је представницу ОЕБС-а да је Тужилаштво БиХ, у оквиру својих законских надлежности, задужено и за процесуирање кривичних дјела која се односе на нарушавање  изборног процеса, те да ће у оквиру својих надлежности, заједно са агенцијама за провођење закона, пратити законитост цијелог процеса те санкционисати и процесуирати свако евентуално кршење закона везано за изборни процес.

Учесници састанка су се сложили да институције БиХ, као и релевантне институције међународне заједнице, морају уложити заједничке напоре како би се у потпуности обезбиједила законитост, владавина права и заштита безбједности изборног процеса за предстојеће изборе у Босни и Херцеговини.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba