Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА ЛИШЕЊА СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНОГ И ПРЕТРЕСА ОБЈЕКАТА ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ

10.09.2018. 15:32

Слободе је лишен Изет Низам, који је под истрагом и осумњичен је за коруптивна кривична дјела за вријеме док је обављао функцију замјеника директора Службе за послове са странцима БиХ.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА ЛИШЕЊА СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНОГ И ПРЕТРЕСА ОБЈЕКАТА ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ

Полицијски службеници SIPA-е су по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, на подручју Сарајева лишили слободе осумњиченог:

- Изета Низама, рођеног 1963. године у Босанској Дубици.       

Упоредо са лишењем слободе извршени су претреси осумњиченог, као и укупно 3 стана која су у његовом власништву или их користе његови сродници.

Осумњичени је под истрагом и осумњичен је да је, у периоду од 2011. до 2015. године, док је обављао дужност замјеника директора Службе за послове са странцима БиХ, противзаконито узимао новац, робу и услуге од страних држављана и лица за која су вођени поступци везани за боравак странаца и друга статусна питања, како би злоупотребом положаја погодовао доношењу одлука у корист наведених лица.

Према резултатима истраге, осумњичени је остваривао имовинску корист вршењем коруптивних кривичних дјела.

Осумњичени је под истрагом због кривичног дјела примање дара и других облика користи из члана 217. КЗ-а БиХ.

Након лишења слободе, осумњичени ће бити приведен поступајућем тужиоцу који ће, након што га испита, донијети одлуку о даљим активностима у предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba