Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH PROVEDENA AKCIJA LIŠENJA SLOBODE OSUMNJIČENOG I PRETRESA OBJEKATA ZBOG KORUPCIJE

10.09.2018. 15:32

Slobode je lišen Izet Nizam, koji je pod istragom i osumnjičen je za koruptivna krivična djela za vrijeme dok je obavljao funkciju zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH.

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH PROVEDENA AKCIJA LIŠENJA SLOBODE OSUMNJIČENOG I PRETRESA OBJEKATA ZBOG KORUPCIJE

Policijski službenici SIPA-e su po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, na području Sarajeva lišili slobode osumnjičenog:

- Izeta Nizama, rođenog 1963. godine u Bosanskoj Dubici.       

Uporedo sa lišenjem slobode izvršeni su pretresi osumnjičenog, kao i ukupno 3 stana koja su u njegovom vlasništvu ili ih koriste njegovi srodnici.

Osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je, u periodu od 2011. do 2015. godine, dok je obavljao dužnost zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, protivzakonito uzimao novac, robu i usluge od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stranaca i druga statusna pitanja, kako bi zloupotrebom položaja pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

Prema rezultatima istrage, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist vršenjem koruptivnih krivičnih djela.

Osumnjičeni je pod istragom zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. KZ-a BiH.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužiocu koji će, nakon što ga ispita, donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba