Вијести

ОКРУГЛИ СТО О ПРИБЛИЖАВАЊУ ПРАВОСУДНИХ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ОДРЖАН У ПРИЈЕДОРУ

07.09.2018. 15:26

Представници Тужилаштва БиХ, Суда БиХ и Одсјека кривичне одбране (ОКО) представницима локалне заједнице су презентовали рад својих институција и могућности сарадње локалне заједнице са правосудним институцијама.

ОКРУГЛИ СТО О ПРИБЛИЖАВАЊУ ПРАВОСУДНИХ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ОДРЖАН У ПРИЈЕДОРУ

Централне теме сусрета у локалној заједници су се односиле на презентацију организације, историје и рада правосудних институција БиХ, а представници локалне заједнице су имали прилику да постављају питања о темама које их занимају из дјелокруга рада правосудних институција.

Представници локалне заједнице, општинске администрације, невладиних организација, као и удружења породица жртава ратних злочина, имали су прилику добити информације о начину комуникације са правосудним институцијама те могућностима директне сарадње са правосуђем.

Представници Тужилаштва БиХ учествују у сусретима у локалним заједницама широм БиХ, којима је циљ приближити институцију грађанима у свим крајевима Босне и Херцеговине.

Сусрет са локалном заједницом у Приједору је одржан у организацији Хелсиншког одбора за људска права РС у оквиру пројекта који подржава Амбасада САД-а у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba