Vijesti

OKRUGLI STOL O PRIBLIŽAVANJU PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA LOKALNIM ZAJEDNICAMA ODRŽAN U PRIJEDORU

07.09.2018. 15:26

Predstavnici Tužiteljstva BiH, Suda BiH i Odjela kaznene obrane (OKO) predstavnicima lokalne zajednice su prezentirali rad svojih institucija i mogućnosti suradnje lokalne zajednice sa pravosudnim institucijama.

OKRUGLI STOL O PRIBLIŽAVANJU PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA LOKALNIM ZAJEDNICAMA ODRŽAN U PRIJEDORU

Središnje teme susreta u lokalnoj zajednici su se odnosile na prezentaciju ustroja, povijesti i rada pravosudnih institucija BiH, a predstavnici lokalne zajednice su imali prigodu da postavljaju pitanja o temama koje ih interesiraju iz djelokruga rada pravosudnih institucija.

Predstavnici lokalne zajednice, općinske administracije, nevladinih organizacija, kao i udruga obitelji žrtava ratnih zločina, imali su prigodu dobiti informacije o načinu komunikacije sa pravosudnim institucijama te mogućnostima izravne suradnje sa pravosuđem.

Predstavnici Tužiteljstva BiH sudjeluju u susretima u lokalnim zajednicama diljem BiH, kojima je cilj približiti instituciju građanima u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Susret sa lokalnom zajednicom u Prijedoru je održan u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava RS u okviru projekta koji podržava Veleposlanstvo SAD-a u BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba