Vijesti

OKRUGLI STOL O PRIBLIŽAVANJU PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA LOKALNIM ZAJEDNICAMA ODRŽAN U PRIJEDORU

07.09.2018. 15:26

Predstavnici Tužilaštva BiH, Suda BiH i Odsjeka krivične odbrane (OKO) predstavnicima lokalne zajednice su prezentovali rad svojih institucija i mogućnosti saradnje lokalne zajednice sa pravosudnim institucijama.

OKRUGLI STOL O PRIBLIŽAVANJU PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA LOKALNIM ZAJEDNICAMA ODRŽAN U PRIJEDORU

Centralne teme susreta u lokalnoj zajednici su se odnosile na prezentaciju organizacije, historije i rada pravosudnih institucija BiH, a predstavnici lokalne zajednice su imali priliku da postavljaju pitanja o temama koje ih zanimaju iz djelokruga rada pravosudnih institucija.

Predstavnici lokalne zajednice, općinske administracije, nevladinih organizacija, kao i udruženja porodica žrtava ratnih zločina, imali su priliku dobiti informacije o načinu komunikacije sa pravosudnim institucijama te mogućnostima direktne saradnje sa pravosuđem.

Predstavnici Tužilaštva BiH učestvuju u susretima u lokalnim zajednicama širom BiH, kojima je cilj približiti instituciju građanima u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Susret sa lokalnom zajednicom u Prijedoru je održan u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava RS u okviru projekta koji podržava Ambasada SAD-a u BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba