Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „НАСЉЕДНИК“ ЗБОГ МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ

04.09.2018. 14:09

Троје оптужених се терете да су као чланови организоване групе учествовали у кријумчарењу веће количине опојне дроге марихуана „сканк“.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „НАСЉЕДНИК“ ЗБОГ МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

1.      СТЈЕПАНА ЛАЗАРЕВИЋА, рођеног 1953. године на Палама, раније осуђиваног, држављанина Босне и Херцеговине,

2.      БОЈАНА СЕГИЋА,  рођеног 1977. године у Прњавору, држављанина Босне и Херцеговине и

3.      ВЛАСТИМИРА ТОМИЋА, рођеног 1960. године у Ваљеву, држављанина Републике Србије.

Оптужени се терете да су у временском периоду од марта мјесеца до маја 2018. године,  вршили неовлаштену међународну купопродају, пренос, превоз, држање, посредовање у даљој међународној продаји, слању и испоруци опојне дроге марихуана „сканк“, коју су набављали са подручја Албаније те дрогу дистрибуирали на подручје БиХ и Р Аустрије.

У оптужници се наводи да је након набављања опојне дроге оптужени Лазаревић дрогу држао и складиштио, док је оптужени Томић проналазио купце опојне дроге и исту нудио на продају, а оптужени Сегић продавао и испоручивао крајњим купцима.

Према наводима оптужнице, оптужени су у три наврата на подручју БиХ за уговорене новчане износе договарали откупе и испоруке опојне дроге марихуана „сканк“ у укупној количини од око 15 кг.

Такође, приликом претреса породичне куће оптуженог Бојана Сегића пронађено је и одузето 45 килограма ускладиштеног фолијарног ђубрива – агростемина, чија тржишна вриједност износи 32.857,94 КМ, које је прокријумчарено без потребних прописаних дозвола и царинске контроле са територије Р Србије на подручје БиХ,  чамцем преко ријеке Дрине, од стране оптуженог Томића, а по претходном договору са оптуженим Сегићем.

Оптужени се терете за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 2. КЗ-а БиХ, а оптужени  Сегић и Томић и за кривично дјело кријумчарење из члана 214. ставови 1. и 2., све у вези са чланом 53. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba