Vijesti

OPTUŽENI U PREDMETU KODNOG NAZIVA „GRANICA“ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA NEOVLAŠTEN PROMET ORUŽJA I VOJNE OPREME

15.08.2018. 16:10

Predložena je kazna od godinu i osam mjeseci zatvora i oduzimanje dvije automatske puške, okvira i streljiva, kao i svjedočenje u predmetu protiv drugih optuženika.

 

OPTUŽENI U PREDMETU KODNOG NAZIVA „GRANICA“ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA NEOVLAŠTEN PROMET ORUŽJA I VOJNE OPREME

Optuženi Safet Hasikić, rođen 1985. godine u Brčkom, nakon podizanja optužnice, u nazočnosti odvjetnika je sporazumno priznao krivnju za kazneno djelo neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. KZ-a BiH.

Optuženi je priznao krivnju za pokušaj međunarodnog krijumčarenja 2 automatske puške, okvira i više komada streljiva, koje su trebale biti prokrijumčarene na područje Republike Austrije.

Radom Tužiteljstva BiH, SIPA-e i partnerskih agencija u BiH, skupa sa kolegama iz Austrije, u ovoj zajedničkoj operaciji je u BiH, na području Brčkog i okolice, otkrivena i lišena slobode skupina osumnjičenih za krijumčarenje naoružanja i streljiva, a naoružanje i streljivo su oduzeti.

Sporazumnim priznanjem optuženi u cijelosti priznaje izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica tužiteljstva te pristaje na predloženu kaznu od 1 godine i 8 mjeseci zatvora, koja je predložena sporazumom.

Također, sporazumnim priznanjem optuženi se obvezuje na svjedočenje protiv optuženih u ovom i drugim predmetima Tužiteljstva BiH u svezi sa saznanjima o počinjenim kaznenim djelima.

Sukladno sporazumu, od optuženog će se oduzeti 2 automatske puške, okviri i streljivo koji su zaplijenjeni u provedenoj policijskoj akciji.

Od optuženog će se oduzeti i nezakonita imovinska korist u iznosu od 1000 KM stečena izvršenjem kaznenoga djela u ovom predmetu.

Predložena kazna je sukladna ulozi i odgovornosti optuženog u počinjenju kaznenoga djela.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba