Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА САСТАЛА СЕ СА АМБАСАДОРОМ КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ У БиХ

14.08.2018. 15:24

Централне теме састанка односиле су се на јачање владавине права у БиХ, а Краљевина Холандија је путем многих пројеката у БиХ давала подршку раду правосудних институција наше земље.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА САСТАЛА СЕ СА АМБАСАДОРОМ КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ У БиХ

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, састала се и разговарала са амбасадором Краљевине Холандије у БиХ, Њ.Е. Reinout Caspar Vosom.

На састанку је разговарано о јачању владавине права у БиХ, раду на предметима ратних злочина, измјенама Закона о кривичном поступку БиХ као и другим темама битним за рад правосуђа у БиХ.

Тужилаштво БиХ и Амбасада Краљевине Холандије имају добру и континуирану дугогодишњу сарадњу јер је Краљевина Холандија у више пројеката проводила активности јачања и подршке правосудним институцијама у сегменту едукације и другим облицима подршке.

Такође, Тужилаштво БиХ је са партнерским институцијама Краљевине Холандије учествовало у заједничким операцијама у борби против организованог криминала у оквиру предмета кодног назива „Benelux“ и другим предметима.

В.д. главног тужиоца Тадић захвалила се екселенцији Reinout Caspar Vosu на подршци и сарадњи коју Краљевина Холандија има са правосудним институцијама у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba