Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA SASTALA SE SA VELEPOSLANIKOM KRALJEVINE NIZOZEMSKE U BiH

14.08.2018. 15:24

Središnje teme sastanka odnosile su se na jačanje vladavine prava u BiH, a Kraljevina Nizozemska je putem mnogih projekata u BiH davala potporu radu pravosudnih institucija naše zemlje.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA SASTALA SE SA VELEPOSLANIKOM KRALJEVINE NIZOZEMSKE U BiH

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sastala se i razgovarala sa veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u BiH, NJ.E. Reinout Caspar Vosom.

Na sastanku je razgovarano o jačanju vladavine prava u BiH, radu na predmetima ratnih zločina, izmjenama Zakona o kaznenom postupku BiH kao i drugim temama bitnim za rad pravosuđa u BiH.

Tužiteljstvo BiH i Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske imaju dobru i kontinuiranu dugogodišnju suradnju jer je Kraljevina Nizozemska u više projekata provodila aktivnosti jačanja i potpore pravosudnim institucijama u segmentu edukacije i drugim oblicima potpore.

Također, Tužiteljstvo BiH je sa partnerskim institucijama Kraljevine Nizozemske sudjelovalo u zajedničkim operacijama u borbi protiv organiziranog kriminala u okviru predmeta kodnog naziva „Benelux“ i drugim predmetima.

V.d. glavnog tužitelja Tadić zahvalila se ekselenciji Reinout Caspar Vosu na potpori i suradnji koju Kraljevina Nizozemska ima sa pravosudnim institucijama u BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba