Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA SASTALA SE SA AMBASADOROM KRALJEVINE HOLANDIJE U BiH

14.08.2018. 15:24

Centralne teme sastanka odnosile su se na jačanje vladavine prava u BiH, a Kraljevina Holandija je putem mnogih projekata u BiH davala podršku radu pravosudnih institucija naše zemlje.

 

 

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA SASTALA SE SA AMBASADOROM KRALJEVINE HOLANDIJE U BiH

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, sastala se i razgovarala sa ambasadorom Kraljevine Holandije u BiH, NJ.E. Reinout Caspar Vosom.

Na sastanku je razgovarano o jačanju vladavine prava u BiH, radu na predmetima ratnih zločina, izmjenama Zakona o krivičnom postupku BiH kao i drugim temama bitnim za rad pravosuđa u BiH.

Tužilaštvo BiH i Ambasada Kraljevine Holandije imaju dobru i kontinuiranu dugogodišnju saradnju jer je Kraljevina Holandija u više projekata provodila aktivnosti jačanja i podrške pravosudnim institucijama u segmentu edukacije i drugim oblicima podrške.

Također, Tužilaštvo BiH je sa partnerskim institucijama Kraljevine Holandije sudjelovalo u zajedničkim operacijama u borbi protiv organiziranog kriminala u okviru predmeta kodnog naziva „Benelux“ i drugim predmetima.

V.d. glavnog tužioca Tadić zahvalila se ekselenciji Reinout Caspar Vosu na podršci i saradnji koju Kraljevina Holandija ima sa pravosudnim institucijama u BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba