Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ, ГОРДАНА ТАДИЋ, ОДРЖАЛА САСТАНАК СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ У БиХ Њ.Е. IVANOM DEL VECHIOM

09.08.2018. 12:16

Централне теме састанка односиле су се на јачање владавине права и сарадњу правосудних институција у региону.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ, ГОРДАНА ТАДИЋ, ОДРЖАЛА САСТАНАК СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ  ХРВАТСКЕ У БиХ Њ.Е. IVANOM DEL VECHIOM

Амбасадор Републике Хрватске у БиХ, Њ.Е. Ivan Del Vechio, посјетио је данас Тужилаштво БиХ те се састао и разговарао са в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Горданом Тадић.

На састанку је разговарано о јачању владавине права у БиХ и сарадњи правосудних институција у региону у борби против свих облика криминала.

В.д. главног тужиоца Тадић и амбасадор Del Vechio истакли су да је регионална сарадња кључни и врло битан сегмент у борби против прекограничног криминала и јачању владавине права у земљама региона, а нарочито у процесу европских интеграција.

Тужилаштво БиХ интензивно сарађује са правосудним институцијама у региону, радећи на више предмета заједно са колегама из Хрватске, нарочито у сегменту борбе против међународног кријумчарења опојних дрога и кријумчарења илегалних миграната.

Учесници састанка разговарали су и о Државној стратегији за рад на предметима ратних злочина, као битном документу који наглашава сегмент регионалне сарадње, а који ће помоћи у рјешавању предмета ратних злочина. 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba